Snaga nježnosti, emocionalne inteligencije, talenta i međusobne podrške 

Sandra Pocrnić Mlakar 

Buđenje boginje, prva knjiga „Puta boginje“ izbor je iz postova koje Daniela Uzelac svakodnevno objavljuje na Facebooku od 2013. godine. Od tada, na stranici “Put boginje“ množili su se i komentari čitateljica, a i čitatelja, koji su zahvaljivali autorici za mudrost, iskustvo i autentičnost. Uspoređujući vlastita iskustva s porukama i postovima na „Putu boginje“, neke su čitateljice prepoznale vlastita stremljenja i slutnje, stoga zahvaljuju autorici na nesebičnosti kojom ih dijeli.

Druge su pak u svojim komentarima primijetile koliko se „Put boginje“ razlikuje od nekih drugih duhovnih puteva jer odbacuje principe sljedbeništva i stroge autoritete, a nadasve prevladavajuće i općeprihvaćene, ali disfunkcionalne sustave vjerovanja. 

Iz svijeta u kojem nema dovoljno za sve i samo najbolji dobiva nagradu, „Put boginje“ otvara nam vrata u svijet obilja u kojem je svakome dostupno sve što želi. Ne treba više nikamo žuriti jer „nema se kamo stići“. Sve je ovdje i sve je sad, a svijet uskraćivanja od svijeta obilja dijeli samo jedna misao. Jednostavnost i mudrost te poruke oslobađajuća je za sve. Nema sukoba, pohlepe niti otimanja, nitko nikome ne može uskratiti njegov put duhovnog razvoja. Veličina je i inovacija „Puta boginje“ u tome što budi ženski princip srca, tolerancije, velikodušnosti i darivanja kako bi se ponovno uspostavila ravnoteža s dosad prevladavajući muškim načelom.

Osim snage nježnosti koju afirmira, poruke autorice i čitateljica na „Putu boginje“ oslobađaju još jedan velik rezervoar emocionalne energije – to je energija pružene ruke i međusobne podrške. Čitateljice se često obraćaju drugim „dragim boginjama“, s povjerenjem nudeći svoje savjete i iskustva koje bi i drugima mogli zatrebati. 

„Put boginje“ svjedoči i o velikoj emocionalnoj inteligenciji i velikom spisateljskom talentu kojim su formulirane plemenite i suptilne misli o iskonskoj ženstvenosti. Daniela Uzelac s lakoćom ponire u osjećaje koji je nose, vjerno opisujući tugu rastanaka, ali i ushit doživljaja proljetne kiše. Jednako tako zorno približit će nam kuhinju zdravog razuma ili roditeljsku smjelost. Danielini zaključci sublimiraju suvremena duhovna stremljenja na jednostavan i prisan način. Poruke "Puta boginje" kao da dolaze iz dimenzije u kojoj su svi problemi riješeni, zato su neobvezujuće, jasne i sveobuhvatne. A iz više dimenzije dolazi i znak boginje. Iako statičan, njegova spirala hipnotizirajuće se vrti i pred našim očima razmotava u srce. 

Prirodni zakon prikazan spiralom, u višim dimenzijama prerasta u duhovni zakon ljubavi.