Tomislav Beronić

Tomislav Beronić rođen je 1965. godine u Vukovaru. Odrastao je u radničkoj obitelji, a djetinjstvo je proveo u Borovom Naselju u kojemu je završio i osnovnu školu. Maturirao je u matematičkoj gimnaziji u Vukovaru, nakon čega odlazi na tada obvezno služenje vojnog roka.

Kao dječak i mladić često je s roditeljima plovio Dunavom, rado kampirao i lovio ribu. Aktivno se bavio nogometom u tada respektabilnom klubu NK Borovo, a kao tinejdžer završio je obuke za pilota jedrilice i padobranca. Zrakoplovstvo napušta odlaskom na studije matematike i prometa u Zagrebu.

Tijekom studija radi u redakciji Studentskog lista kao novinar i tehnički urednik. Desetak godina živi u Švicarskoj i Njemačkoj, gdje radi kao programer i nakladnik.

Od 1998. godine trajno živi u Hrvatskoj, stvorivši svoj obiteljski dom u selu Krnjak nedaleko od Karlovca.

Prvi roman, Peta dimenzija, objavio je potkraj jeseni 2016. godine, a u listopadu 2017. s njom je osvojio RIKON-ovu književnu nagradu Artefakt za najbolji roman iz područja spekulativne fantastike prema izboru publike. Upravo piše treću i četvrtu knjigu te izrađuje interaktivnu web-stranicu, čime će, do kraja 2020. godine, projekt Peta dimenzija biti u potpunosti zaokružen.

Knjige