Beletra, autor u središtu

 

Beletra, tvrtka za izdavaštvo, trgovinu i medijska istraživanja objavljuje knjige domaćih autora i potiče izravnu komunikaciju autora s publikom. Beletra postavlja autora na središnje mjesto u nakladničkoj profesiji jer suradnja pisaca, urednika i dizajnera stvara sinergiju znanja, kreativnosti i entuzijazma koja se knjigom prenosi i na publiku.

Jedan je od zadataka nakladništva povezivanje i poticanje na stvaralaštvo i dijalog, stoga će knjigu pratiti razgovori s autorima, predavanja i radionice. Prednost je informatičkog doba brže širenje znanja i vijesti uz pomoć medija, ali pokretač događaja uvijek je autor i njegova nova knjiga i iz njihova predstavljanja izviru sve ostale informacije.

Beletra će svojim izdavačkim programom prati i afirmira stručne i talentirane autore koji nam svima mogu pomoći u suočavanju sa aktualnim i budućim izazovima.

Priručnici u izdanju Beletre predstavljaju domaće stručnjake i znanja potrebna za prilagodbu i reagiranja na zahtjeve vremena.

Lijepa književnost u izdanju Beletre usmjerena je na suvremenu europsku kulturu razmjene ideja i otvorenosti stranim utjecajima, uz poštivanje vlastite tradicije.

U svom trgovačkom i istraživačkom programu, Beletra surađuje s partnerima koji su usmjereni na razvoj nakladništva i medija koji ga prate te na osobni razvoj i zadovoljavanje potreba krajnjeg korisnika.

 

Beletra j.d.o.o.  

Tvrtka za nakladištvo, trgovinu i medijska istraživanja

  • Objavljuje beletristiku i publicistiku većinom domaćih autora. 
  • Afirmira produktivne autore koji pišu komunikativno i obraćaju se širokoj čitateljskoj publici. 
  • Beletra prati autora od ideje, preko objavljivanja knjige do objava u medijima, predstavljanja knjige, komunikacije s publikom i prodaje.  

Beletru vodi Sandra Pocrnić Mlakar, prof. psihologije, urednica u izdavaštvu i novinarka. Za Profil je uredila priručnike “Tkanje života” Mirjane Krizmanić “Avantura osobne promjene” Ljubice Uvodić-Vranić, “Pobijedite depresiju kognitivno-bihevioralnim tehnikama” Dragice Barbarić, “Politika za mlade” Marinka i Višeslava Raosa, “Kako pokrenuti vlastiti biznis” Inge Lalić  i seriju dr. Lejle Kažinić Kreho “Prehrana 21. stoljeća”. Osim priručnika, uredila je i beletrističke naslove domaćih autora Kate Mitchell (Okovano srce, Potrgani veo), Rosie Kugli (Tajna prijateljice noći), Brune Šanteka (Tajkunovi nasljednici, Dosta!) i Vedrana Kukavice (Ja nisam Švabo).

Kontakt 

Beletra, j.d.o.o. 
Kikićeva 7, Zagreb  
091 534 93 80 

OIB 73327808999
IBAN HR 6324840081107698475

Direktorica i urednica

Sandra Pocrnić Mlakar