BELETRA, AUTOR U SREDIŠTU

Beletra, tvrtka za izdavaštvo, trgovinu i medijska istraživanja objavljuje knjige domaćih autora i potiče izravnu komunikaciju autora s publikom. Beletra postavlja autora na središnje mjesto u nakladničkoj profesiji jer suradnja pisaca, urednika i dizajnera stvara sinergiju znanja, kreativnosti i entuzijazma koja se knjigom prenosi i na publiku.

Jedan je od zadataka nakladništva povezivanje i poticanje na stvaralaštvo i dijalog, stoga će knjigu pratiti razgovori s autorima, predavanja i radionice. Prednost je informatičkog doba brže širenje znanja i vijesti uz pomoć medija, ali pokretač događaja uvijek je autor i njegova nova knjiga i iz njihova predstavljanja izviru sve ostale informacije.

Beletra će svojim izdavačkim programom prati i afirmira stručne i talentirane autore koji nam svima mogu pomoći u suočavanju sa aktualnim i budućim izazovima.

Priručnici u izdanju Beletre predstavljaju domaće stručnjake i znanja potrebna za prilagodbu i reagiranja na zahtjeve vremena.

Lijepa književnost u izdanju Beletre usmjerena je na suvremenu europsku kulturu razmjene ideja i otvorenosti stranim utjecajima, uz poštivanje vlastite tradicije.

U svom trgovačkom i istraživačkom programu, Beletra surađuje s partnerima koji su usmjereni na razvoj nakladništva i medija koji ga prate te na osobni razvoj i zadovoljavanje potreba krajnjeg korisnika.

Beletra j.d.o.o.

Tvrtka za nakladištvo, trgovinu i medijska istraživanja

  • Objavljuje beletristiku i publicistiku domaćih autora. 
  • Afirmira produktivne autore koji pišu komunikativno i obraćaju se širokoj čitateljskoj publici. 
  • Beletra prati autora od ideje, preko objavljivanja knjige do objava u medijima, predstavljanja knjige, komunikacije s publikom i prodaje.  

Beletra svojim izdavačkim programom prati i afirmira stručne i talentirane autore koji nam svima mogu pomoći u suočavanju sa aktualnim i budućim izazovima.

Priručnici u izdanju Beletre predstavljaju domaće stručnjake i znanja potrebna za prilagodbu i reagiranja na zahtjeve vremena.

Lijepa književnost u izdanju Beletre usmjerena je na suvremenu europsku kulturu razmjene ideja i otvorenosti stranim utjecajima, uz poštivanje vlastite tradicije.

Pisci koji pišu na hrvatskom jeziku primjer su mladima koji se uče razmišljati i razvijati svoje životne koncepte. Svatko od nas ima vlastiti koncept osobnog rasta koji slijedi, a produktivni kreativci najsvjesniji su svojih potencijala i naučili su ih ostvarivati.

Pisanje poezije, romana ili pripovijetki prilagodba je informatičkom dobu, a osobe koje ostvaruju svoje talente prve prepoznaju mogućnosti koje otvara tehnologija i primjer su skladnog osobnog rasta i cjeloživotnog obrazovanja. Poznato je da se pisanje može koristiti u terapiji ovisnosti, depresije i svih psiholoških kriza, a bavljenje umjetnošću i razvijanje vlastite nadarenosti djeluje i preventivno.

U oporavku nakon zdravstvene i ekonomske krize izazvane pandemijom tek će se pokazati koliko su nam potrebni vlastiti kreativni potencijali i koliko je za društvo važno da ih svi naučimo oslobađati prilagođeno i u interesu zajednice.

Čitanjem pisaca koji pišu na materinjem jeziku i publika uči oslobađati vlastitu kreativnost i brže stječe samopouzdanje i uvjerenje da se vlastitim snagama može suočiti sa životnim izazovima.

Beletru vodi Sandra Pocrnić Mlakar.

Biografija

Sandra Pocrnić Mlakar vlasnica izdavačke kuće Beletra, profesor psihologije (diploma Filozofskog fakulteta 1989.), urednica u nakladništvu, dugogodišnja novinarka.

Započela je karijeru Večernjem listu 1986. godine. Radila u uredništvima Nedjeljnog Vjesnika, modnog magazina Beatta, Svijeta, Panorame, Moje tajne i Moje sudbine, Doktora u kući, Vive i Lidera. Kao novinar, pisala je, među ostalim, o primijenjenoj psihologiji, zdravstvenoj prevencijj i razvojnim primjerima iz domaće prakse. Vodila je kolumne u Nedjeljnom Vjesniku Rat spolova (1990-1991.) i  Nitko nije savršen (1993-1995.) u koautorstvu te paralelnu kolumnu s Igorom Mandićem  Drage moje – Dragi naš (1990.). Za lokalni portal Virovitica.net vodila kolumnu Virovitičanka u Zagrebu i objavila istoimenu knjigu (2007.).

U nakladništvo prelazi 2007. godine i do 2016. godine radi u Profilu., gdje objavljuje žanrovsku literaturu te priručnike domaćih autora i stranu publicistiku za poslovni i osobni razvoj.

Od osnivanja festivala „Prvi prozak na vrh jezika“ (2015. godine) surađuje u PR-u festivala i  medijskom predstavljanju mladih nagrađenih pjesnika i prozaika mlađih od 35 godina.

Od godine 2016. u vlastitoj nakladničkoj kući Beletra objavljuje domaće priručnike i žanrovsku literaturu i bavi se brendiranjem i afirmiranjem domaćih autora te surađuje s knjižarama u cijeloj Hrvatskoj.

Organizirala, vodila i moderirala brojne promocije knjiga i autora te njihova predstavljanja u medijima.

U svom radu primjenjuje principe biblioterapije.

PODACI O TVRTKI

Beletra, j.d.o.o. 
Kikićeva 7, Zagreb

sandra@beletra.hr  
091 534 93 80 

OIB: 73327808999
Matični broj:04550307
MBS: 081031793

IBAN: HR 6324840081107698475
RBA Raiffeisen Bank Hrvatska

Direktorica i urednica
Sandra Pocrnić Mlakar