Boris Vukić

Partner je i jedan od osnivača Adizes Southeast Europe (ASEE) i  Senior Associate Adizes Institute USA na kojem je 1995. certificiran za vođenje organizacijskih promjena. Prvi je put s obiteljskom tvrtkom radio 1996. kao konzultant za organizacijsku transformaciju. Problemi opisani u ovoj knjizi tada nisu postojali pa ih nije niti uočio.

Prvi otvoreni seminar ’Osnivač, osnivačeva kompanija i osnivačeva djeca’  vodio je 2009. godine. Na konferencijama na temu obiteljskih kompanija u Zagrebu, Beogradu, Sarajevu, Banjoj Luci, Skopju, Sankt Peterburgu, Vilniusu… govorio je kao uvodničar, bio je voditelj panela, suorganizator…

Okupio je više od 120 članova u Klubu 2040, koji je pokrenuo 2015. godine, a  čine ga  pripadnici druge generacije u poduzećima iz Srbije, BiH, Hrvatske, Makedonije i  Crne Gore. Od početka je  partner ’Kluba obiteljskih tvrtki’, koji je iste godine pokrenuo poslovni tjednik „Lider” u Zagrebu.

Autor je knjige Apokrifi menadžmenta za koju je inspiraciju dobio radeći s poduzećima i osnivačima na putu od poduzetništva prema profesionalnom upravljanju.

Autor je publikacije „Biznis transfer barometar Srbije”, nastale na temelju  istraživanja tijekom 2017. godine.

U više od stotinu tvrtki inicirao je, pokrenuo i vodio obiteljski forum i izradu obiteljskih politika.

S novosadskom adresom u osobnoj iskaznici živi i radi na prostoru koji se nekad zvao Jugoslavija.