Dalibor Talajić
Most ponad burne rijeke
… ili o velikoj bori jednog malog tatinog borca

Cijena: 90 kn

Format: 13,5 cm x 20 cm
Broj stranica: 188
Uvez: meki
ISBN: 978-953-8209-00-0

Jedna od prvih knjiga kod nas u kojoj otac progovara o svojim iskustvima s poremećajem autističnog spektra svog djeteta. Dalibor Talajić opisao je opisao dramatične godine u kojima je u trci s vremenom tražio rješenje za razvojni poremećaj svoga sina za koji se ispostavilo da spada među poremećaje autističnog spektra. Na dirljiv, ali ohrabrujući način, Talajić je iznio kakvu je ulogu imala glazba u razvoju njegova dječaka te opisao vrlo strogu i zahtjevnu ABA metodu koju primjenjuje neuropsihologinja mr. Daniela Helc. Zahvaljujući njezinu znanju i upornosti, mali Radames, kojeg upoznajemo u knjizi, suprotno svim prognozama, danas pohađa peti razred osnovne škole.

Predgovore za „Most ponad burne rijeke“ napisale su terapeutkinje Ana Dembitz i Danijela Helc.

U vrijeme kada broj autistične djece raste, knjiga Dalibora Talajića „Most ponad burne rijeke“ donosi poruku nade i, ne ulazeći u uzroke, pokazuje što se sve može učiniti kako bi djeca s poremećajem autističnog spektra živjela što prilagođenije i što vedrije.

Knjiga „Most ponad burne rijeke“ Dalibora Talajića objavljuje se uz potporu Ministarstva kulture RH i sufinancirana je sredstvima Grada Zagreba.