Nataša Turkalj

Moć žene

Ljubav je promijenila sve

CIJENA: 14,60 €

 • FORMAT

  14,5 x 21 cm

 • BROJ STRANICA

  260

 • ISBN

  978-953-8209-41-3

 • UVEZ

  Meki uvez, bez klapni

Helena je uspješna i fokusirana policijska inspektorica, koju poštuju suradnici i nadređeni, posvećena svom poslu i svojem poslanju – bori se protiv kriminala i želi što više lopova poslati u zatvor. Jednog jutra u tuči koju je pokušala smiriti pogiba djevojčica i ta je tragedija okidač zbog kojeg si Helena postavlja pitanje zašto radi policijski posao. Odlazi na dugi odmor i upoznaje prijateljicu koja joj pomaže vratiti boje u život. Dvije djevojke otputuju na egzotični Mauricius i uživajući u koktelima na plaži upoznaju Igora, mladića iz Splita koji ima restoran i plantaže na otoku. U Heleni se probudi policajka koju zanima kakvim se poslom bavi muškarac koji živi takvim životom, no Igorov šarm zaustavlja sva njezina pitanja. Kad se ispostavi da Igor ima obitelj čije se vrijednosti ne slažu s Heleninim shvaćanjem zakona i pravde, Helena mora izabrati – ljubav ili karijera, život s Igorom ili bez njega…

Kako je riječ o ljubiću, čitateljice bi mogle naslutiti što će Helena izabrati, no Nataša Turkalj već je u svom prvijencu „Moja savršena nevolja“ dokazala da svojim junakinjama zna postaviti iznenađujuće prepreke. Helena se mijenja, ali od nje se traži svjestan izbor i životna odluka. Štoviše, ispostavlja se da je Igor toliko moćan da joj može omogućiti karijeru kakvu god želi, ali od nje traži da sama odluči što želi. Nagrada je neočekivana i velikodušna – okončanje dugotrajnog rata dvaju suprotstavljenih tabora.

Nataša Turkalj u svojim ljubićima dopušta da je mašta vodi u najpoželjnija iskustva – šopinge bez ograničenja, biranje večernjih haljina, egzotična ljetovanja, večere s biranim vinima i morskim specijalitetima, na brodove s bazenima i u zagrljaje muškaraca zbog kojih će se njezine junakinje naći pred životnim odlukama. Suprotni polovi između kojih je se zatekla Helena – crno-bijeli život policajke izložene opasnostima ili hedonistički otočki raj – dodatno su zaoštrili odluku koju mora donijeti. Svaki od izbora ima svoje prednosti i nedostatke, ali ljubav je jedna.

U oba romana Nataše Turkalj opisuje se nesputana ženstvenost i eros, a publika će u njima prepoznati i želju za sigurnošću i zaštitom muškarca koji preuzima odgovornost.

Odlomak

Odjednom sam skočila u krevetu, primila sam se za lice i počela plakati. U san su mi došle scene djevojčice koja se utapa u dubokom bazenu, a ja je ne mogu spasiti. Pokušavam doći do nje, ali ona se utapa i dalje.

U tom trenutku obgrlile su me velike ruke. Bio je to Igor koji se u trenutku stvorio uz moj krevet. Grlio me je čvrsto i tješio da je to samo san. Tresla sam se od panike i scena koje su još kolale po mom mozgu.

Sklupčala sam se na krevetu i očigledno opet zaspala.

Jutro je svanulo, a ja sam bila u naručju nepoznatog muškarca. Nisam shvaćala što se događa i nije mi bilo jasno odakle on u krevetu pokraj mene. Igor se probudio i gledao me svojim krupnim zelenim očima.

– Nije se ništa dogodilo, ljepotice, sanjala si ružno i došao sam te umiriti, ali nisi se prestajala tresti pa sam tako i sam zaspao pokraj tebe.

U tom trenutku ušla je Lena i vidjela Igora i mene u krevetu.

– Opa, ispričavam se! – uzviknula je, nasmijala se i izašla iz sobe.

Legla sam natrag u krevet, a Igor se počeo smijati.

– Kad bih ovo pričao, nitko mi ne bi vjerovao!

Oboje smo se nasmijali. Pristojno je ustao, a ja sam se omotala u plahte skrivajući svoje tijelo od njega, kao da me već nije vidio u kupaćem kostimu. Valjda je to bila reakcija od srama.

– Helena, – pogledao me – tvoje tijelo je definitivno posljednja stvar na svijetu koja se treba skrivati. Možda ga treba skrivati od drugih muškaraca jer ako vide ono što ja vidim, onda će to za njih sigurno biti melem za oči i htjet će uživati u njemu, a za mene će to biti razlog

za poziv na dvoboj, kao u stara vremena.

Smijao se i namignuo mi. Od njegovog namigivanja srce mi je stalo. Krenuo je prema izlazu.

– Igore, – viknula sam za njim – hvala ti!

– Ništa, ljepotice, za tebe sve. Vidimo se za nekoliko minuta.

Sredila sam se, presvukla u bikini i navukla haljinicu za plažu. U kupaonici me dočekala četkica za zube i pasta, bila sam vrlo zahvalna na tome. Čisti ručnici u kupaonici također su bili plus. Namazala sam se kremom za sunčanje, smotala neposlušnu kosu u visoku punđu i

izašla van. Na terasi je već sjedila ekipa, doručkovala i veselo čavrljala.

Kada sam došla, Lena me je zagonetno pogledala, a ja sam samo odmahnula rukom. Igor se počeo smijati naglas i rekao Leni: – Kad bih ti pričao, ne bi mi vjerovala!

Svi smo se počeli smijati. Lena mu je odgovorila: – Kad je u pitanju Helena, sve ću ti vjerovati jer je ona nevjerojatna!

– Slažem se s tobom, Lena. – odgovorio je Igor.

Marko je rekao da on ne razumije o čemu je riječ, ali da je sretan što se smijem. Zahvalila sam mu i rekla da se puno bolje osjećam nego ranije. Brod je plovio i stigli smo na još jednu od plaža, okupali smo se, ručali i vratili su nas do obale. Marko nas je odvezao u hotel jer se Igor ispričao i rekao da ima neke obveze, ali da se vidimo.