Kristina Ercegović

Najjači si kad si svoj

Ljudska strana biznisa

CIJENA: 13,27 €

  • FORMAT

  • BROJ STRANICA

  • ISBN

  • UVEZ

  • Izdanje

    Beletra, rujan  2019.

Motivirajući priručnik za poslovni i osobni razvoj višestruke poduzetnice i voditeljice Business Cafea i Business Cafea International te predavačice na poslovnim akademijama.

Knjiga koja poslovni i osobni razvoj usmjerava na stvari koje možemo kontrolirati, a to su vlastite snage, kreativnost, marljivost i doprinos zajednici. Nezamjenjiva knjiga u uvjetima iseljavanja stanovništva zbog nezaposlenosti, tim potrebnija jer nije prijevod, već ju je napisala domaća autorica koja vodi i program za edukaciju poduzetnika Bildanje biznisa.

Svrha biznisa je rješavanje problema i dodavanje vrijednosti – izravna je Kristina Ercegović u svom novom poslovnom priručniku „Najjači si kad si svoj“. Neposredno, odlučno, praktično i duhovito, s puno emocija i primjera ,Kristina Ercegović razbija mitove i floskule o poduzetništvu i na temelju svoga bogatog poduzetničkog i savjetodavnog iskustva nudi vodič za sve poduzetnike koji zastaju pitajući se kamo dalje u razvoju tvrtke. Kako ne biti rob svog posla, kako biti sretan i ispunjen u vlastitom biznisu, kako doprinositi a ne dokazivati se, kako surađivati a ne natjecati se, kako svoje talente pretvoriti u proizvode i usluge? Što treba znati o marketingu, a što o novcu? Je li posrijedi umor ili želite prodati tvrtku?

Iskusna poduzetnica i poslovna savjetnica nudi odgovore na sva pitanja povezujući razvoj tvrtke i osobni razvoj poduzetnika te upozorava kako za željene rezultate nije dovoljno samo raditi ono što volimo, već treba primijeniti određeno znanje, vještine i postupke. Znate li što zapravo prodajete, a što kupac zaista od vas kupuje, kakav je vaš idealan klijent, zašto treba standardizirati poslovne procedure, kako uspostaviti sustav i kakve veze s tim ima kvaliteta usluge – sve su to pitanja na koja autorica odgovara primjerima iz svog iskustva u vođenju tri tvrtke i višegodišnjeg savjetovanja poduzetnika na edukacijama Bildanje biznisa i Kako prodati vlastitu tvrtku.

Pronađite zaposlenike koji će vam omogućiti izvanserijske rezultate, vodite posao surađujući s partnerima umjesto borbom s konkurentima, a kad postignete ciljeve kojima ste stremili, poziva vas priručnik – dođite  među poduzetnike na Business Cafe u brojnim zemljama i čujte što preporučuju najuspješniji.

Poticajan, inspirativan, motivirajući priručnik „Najjači si kad si svoj“ pomaže poduzetniku – a i svakom kreativcu – da jasnije sagleda sebe i svoj posao te da u svojoj stvaralačkoj strasti kojom je započeo posao pronađe SMISAO i kroz svoj doprinos svijetu biznisa osjeti i vlastitu ispunjenost i uporište za nastavak. “Najjači si kad si svoj” namijenjen je poduzetnicima i menadžerima koji žele doprinositi društvu, ali i mladima, studentima ekonomije i kreativnim srednjoškolcima koji razmišljaju o svojim budućim zanimanjima.

Priručnik „Najjači si kad si svoj“ preporučuju brojni uspješni poduzetnici iz Hrvatske i drugih zemalja.

Odlomak

IZ BLOGA

Priuštite si luksuz – prisutnost

Danas, kad imamo sve, zapravo imamo malo toga.
Najveći luksuz postala je prisutnost. Ne možemo se isključiti, ne možemo se uključiti.
Ne znamo više BITI TU, biti prisutni u odnosu, u razgovoru. Sjedimo pokraj partnera s dva, tri mobitela, sjedimo pokraj djece, oni na svojemu mobitelu, mi na svojemu…

Koliko se možemo ISKLJUČITI iz posla, PRIMIJETITI ŽIVOT, ljude oko nas i BITI PRISUTNI? Umjesto projuriti kroz to do popis, kroz dan u utrci za JOŠ. A nikada taj JOŠ neće biti DOSTA. Potvrdili su svi koji su dobili sve što su htjeli.

Kad smo prestali primjećivati život, uživati i samo biti?

Oni zaista uspješni odustali su od potjere za društveno vrednovanim uspjehom i jedino im je bitan vlastiti osjećaj zadovoljstva i mira. Potvrdu i zadovoljstvo pronalaze drugdje, a ne u usporedbi s bilo kim, bilo čim i bilo čijim kriterijima, nego isključivo vlastitim.

Koji je vaš luksuz? I koliko često si ga priuštite?

Poruka za kraj

Još jednom bih istaknula – prilagodi svoj posao životu, a ne svoj život poslu!

I završit ću s tri rečenice. Prvom jednog od najuspješnijih poduzetnika na ovim prostorima. Pitala sam ga kad je bio gost na Business Caféu – i što sad, kad ima sve, što nakon uspjeha. Samo je odgovorio: „Ništa, samo radiš dalje, radiš svoje poslanje!“

 

Kristina Ercegović: Najjači si kad si svoj, odlomak