Daniela Uzelac

Vlasta Janton

Ljubavni roman

CIJENA: 11,95 €

 • FORMAT

  14,5 x 19,5 cm

 • BROJ STRANICA

  228

 • ISBN

  978-953-8209-08-6

 • UVEZ

  Meki uvez, bez klapni

 • Izdanje

  Beletra, rujan  2018.

Alina je tridesetogodišnjakinja koja vodi skladan i miran obiteljski život i majka je šestogodišnje djevojčice.  Svoj dugo željeni san napokon pretvara u stvarnost kada odluči kupiti malu cvjećarnicu i pretvara je u svoje malo poslovno carstvo. No, njezin se život iz temelja mijenja kada u njenu radnju zakorači muškarac od čijeg pogleda shvati da sve o čemu je maštala upravo sada stoji pred njom. U tom trenutku znala je da mu pripada kao što nikada nikome nije pripadala. Strah, nevjerica, želja za nemogućim, osuda okoline, obitelji i snažna ljubav bacalo ju je u očaj. Što učiniti, živjeti životom kakvim se od nje očekuje ili živjeti život ispunjen ljubavlju kakva se desi samo jednom u životu? Postoji li prava ljubav i ima li ona sretan kraj, Alina će saznati na svojoj najvećoj životnoj prekretnici.

„Zagrljaj u koji pripadam“ ljubavni je roman sa svim elementima koje zahtijeva žanr – ljubav na prvi pogled je mistična i strastvena, a sumnje da osjećaji nisu uzvraćeni razdiruće su i bolne, ali svojom ženskom intuicijom i suočavanjem s iskrenim osjećajima nježna i ženstvena Alina na kraju se uspijeva izboriti za svoju sreću. Vlasta Janton klasični ljubavni roman osvježava novim dvojbama koje donose suvremeni odnosi – glavna junakinja u vezi je u kojoj ima šestogodišnju djevojčicu, što joj otežava odluku o raskidu, a ostvarenje vlastitog talenta i prihvaćanje poslovnog izazova vodi i prema zadovoljstvu u ljubavi. Svoj raskošan talent Vlasta Janton demonstrira u opisima širokog raspona osjećaja, ali i cvijeća i cvjetnih aranžmana koje glavna junakinja kreira za različite prigode – za obiteljske svečanosti, snimanje za časopis i za modne revije.

Odlomak

U tom trenu pogled joj padne na mobitel koji je žmirkao. Pogleda. Poruka. Umalo se srušila kad je vidjela pošiljatelja. Velikim slovima pisalo je njegovo ime. Poruka je bila od Nikole. Oduzela se. Doslovno se oduzela. Srce joj je htjelo iskočiti iz prsnog koša. Sva se tresla, bojala se pročitati poruku. Morala je sjesti, u protivnom bi se onesvijestila. Kada se malo primirila, pročita je.

Volim te, ti si ljubav mog života, ali ja moram tako. Žao mi je.

Luđački ju je čitala na desetke puta. Iznova i iznova.

Ma što mora tako? Što? Odmah mu pošalje poruku natrag.

I ja tebe volim, ne mogu bez tebe, ali reci mi: što ne možeš tako? Reci mi, molim te, reci mi. Što? Što?

Grozničavo mu napiše, kao da je bila u transu.

Sjedila je i čekala odgovor. Nije ga bilo. Mobitel je šutio. Prokleto je šutio. Počela je plakati, iznova i iznova. Što je, dovraga, time htio reći? Što je htio reći? Zašto se sada ne javlja? Obuzeo ju je očaj, bijes.

Zašto joj tako uništava život? Zašto joj se sada javio? Bila je rastrgana, luda, više nije znala što da radi. Voli je. On je voli. Ali ne može tako. Zašto? Zašto? Stotinu pitanja motalo joj se glavom. Pitanja bez odgovora. Bila je skršena. Proklet da je, proklet da je…

Nepomično je sjedila. Nije se bila u stanju pomaknuti. Zašto joj to radi? I zašto joj se uopće sada javio? Mogao je sve ostaviti i nikada se ne javiti. Nego sada ovo. Ali on je voli. On misli na nju. Isto koliko i ona na njega. Zašto ne mogu biti zajedno?

Vlasta Janton: Zagrljaj u koji pripadam, Beletra, 2018.