Daniela Uzelac

Daniela Uzelac rođena je 1966. godine u Puli. Diplomirala je 1990. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Od 1990. do 2005. godine radi u Zagrebu kao novinarka visokotiražnih tjednika. Nakon razdoblja ratnog novinarstva piše o kulturi, zdravom životu i rubnim područjima znanosti.

Od 2007. godine zaposlena je na sastavnici Sveučilišta u Rijeci kao stručna savjetnica za informacijsko-izdavačku djelatnost. Godine 2008. sudjeluje u organizaciji zapaženog međunarodnog znanstveno-stručnog skupa Cjeloživotno učenje za održivi razvoj.

Od 2013. godine anonimno uređuje Facebook stranicu Put boginje na kojoj, kroz svakodnevne postove, piše o unutarnjem putovanju prema iskonskoj ženstvenosti, svijesti i spolnosti, mudrosti prirode i novoj paradigmi odnosa. Zahvaljujući originalnosti, otvorenosti i duhovitosti, stranica Put boginje u 2015. godini postaje jedna od najpopularnijih web lokacija u regiji za buđenje izvorne ženstvenosti.

U serijalu Put boginje dosad su objavljena dva naslova – Buđenje boginje i Ritam boginje. Prije Puta boginje objavila je 2006. godine knjigu Igrači u kojoj isprepliće značajne misli 300 ljudi iz javnog života – glumaca, redatelja, pisaca, slikara, glazbenika, političara, biznismena – koje je intervjuirala tijekom petnaestogodišnje novinarske karijere, postavljajući im pitanja o stvarnosti, prividu i mitovima našeg postojanja.

Mama je dječaka Andija s kojim živi na zagrebačkoj i opatijskoj adresi.

Knjige