Ivančica Bobek

Ivančica Bobek ima dvije diplome: hrvatsku, Pravnog fakulteta u Zagrebu (2012.) i američku, Penn State Law, Pennsylvania (2021.) gdje je završila specijalistički magisterij – Master of Laws (LL.M.) te stekla specijalizaciju u području prava tržišnog natjecanja i korporativnog prava.

Radno iskustvo započela je 2013. godine kao odvjetnički vježbenik. Tijekom studija u SAD-u, radila je kao asistentica profesora Samuela C. Thompsona u Centru za istraživanje spajanja i preuzimanja (M&A). Nakon povratka iz SAD-a, ponovno se vraća odvjetništvu.

Upravo je svakodnevni rad inspiracija Ivančici za pisanje o pravnim temama s ciljem poučavanja o pravu i podizanja svijesti i informiranosti. Bavljenje sa pravom tržišnog natjecanja, međunarodna edukacija u tržišno orijentiranom SAD-u i okruženost poduzetnicima, dala joj je razumijevanje tržišta, mnogih ekonomskih tema, važnosti (malih) poduzetnika za gospodarstvo zemlje, poteškoća s kojima se susreću i njihovih potreba.

Ljubav prema pisanju imala je cijeli život, a ljubav prema pisanju o pravu je otkrila počevši pisati za portal Žene i novac, gdje je stalni kolumnist. Također je stalni kolumnist časopisa Poduzetnik.

Uz odvjetnički poziv, Ivančica je i sama poduzetnica i poslovna partnerica – suvlasnica je društva Zaokret d.o.o. sa Kristinom Ercegović i još deset predivnih žena, koje je vlasnik portala Žene i novac, suvlasnica društva Rugby team d.o.o. sa Sašom Tenodijem. Također je suosnivačica udruge BITno o nekretninama zajedno sa Tatjanom Likar Elez i Blaženkom Mičević, a u odvjetništvu također ima poslovnog partnera.