Kate Mitchell

Kate Mitchell jedan je od pseudonima Kate Mijić rođene 1968. u Zelovu, u Dalmatinskoj zagori. Kata Mijić radi kao konobarica u kultnom splitskom kafiću Žbirac na Bačvicama te svaki slobodan trenutak koristi za pisanje. Godine 2010. Slobodna Dalmacija proglasila je Kate Mitchell „Hrvatskom kraljicom ljubavnih romana“.

Kata Mijić piše ljubavne priče za tjednike i mjesečnike i dosad je objavila više od 220 ljubavnih romana, od toga većinu u 24 sata, više od 600 životnih priča i više od 100 kolumni na portalima. Kao Kate Mitchell, jedna je od najčitanijih spisateljica u hrvatskim knjižnicama.

Prva njezina knjiga „Oteta ljepota“ objavljena je 2009. godine u izdanju nakladničke kuće „Dušević i Kršovnik“, a slijedi još pet knjiga u toj izdavačkoj kući („Ukradeni poljupci“, „Izigrana nevjesta“, „Optužena za nevjeru“, „Naslijeđena ljubav“,  „Prokletstvo bogatstva“). Od godine 2013. do 2016. objavljuje šest naslova u Profilu („Okajani grijesi“, „Put kušnje“, „Plod naivnosti“, „Uvale boli i ljubavi“, „Okovano srce“, „Potrgani veo“).  Godine 2017. zagrebački nakladnik Beletra objavljuje trinaestu knjigu Kate Mitchell „Izdana od svih“, koja je 2020. prevedena u Srbiji u izdanju najvećeg srpskog nakladnika „Laguna“, a zatim 2021. godine objavljena i u Makedoniji.

Splitska Naklada Fragment objavila je 2020. godine reizdanje prvog objavljenog romana Kate Mitchell „Oteta ljepota“.

Godine 2021. i Laguna u Srbiji objavljuje roman „Oteta ljepota“.