Kristina Ercegović

Kristina Ercegović, poduzetnica, spisateljica i poslovna savjetnica, koju nazivaju spajalicom i dobrim duhom poduzetništva. Rođena je 1976. u Zagrebu. Diplomirala je marketing 1998. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Godine 2008. završila Executive MBA u poslovnoj školi Cotrugli, godine 2010. NLP Leadership Akademiju, a 2013. i NLP majstorski te Advanced Program in Business. 2002. osnovala je Herakleu, prvu agenciju u Hrvatskoj specijaliziranu za mystery shopping u sklopu koje je pokrenula i niz inovativnih projekata poput Mystery shopping dana, zatim dodjelu Nagrade za posvećenost kvaliteti usluge te Heraklea Customer Service akademiju. Herakleu je prodala u ožujku 2012. a tvrtku Milda osnovala je 2013, a prodala 2014.

Dobila je nagradu CROMA za najboljeg menadžera 2007. godine u kategoriji mladi menadžer kao prva žena u toj kategoriji i najmlađi menadžer, a u svibnju 2008. osvojila je MSPA Hall of Fame Award, priznanje za uspješno promoviranje mystery shoppinga u Jugoistočnoj Europi.

Od 2010. vodi vlastitu tvrtku u sklopu koje projektom Business Cafea umrežava i savjetuje male poduzetnike u sedam zemalja, piše kolumne, knjige i vlastiti blog. Čest je gost predavač, kao i moderator panela na raznim poslovnim konferencijama. Bila je i TEDx govornik i predsjednica žirija za odabir najbolje hrvatske poduzetnice u organizaciji Women in Adria.

Sa Veronicom Karlsson koautorica je prve stručne knjige o mystery shoppingu na svijetu Measuring Management and The Moment of Truth, a s dr. Sašom Petrom napisala je knjigu Tajna nestalog kupca. Godine 2013. napisala je Sam svoj gazda (kako uspjeti u poduzetništvu unatoč svemu i svima) te 2017. What is your ROI on Joy – My life. My business. My rules.

Najjači si kad si svoj njezina je peta knjiga.

Njezina najnovija strast je konferencija pod naslovom Ljubav, kilogrami, novac.

Živi u Zagrebu i najviše uživa u dobrom društvu, sa svojim 10-godišnjim sinom Lukom.

Knjige