Mirela Španjol

Rođena je u Novoj Gradiški 1965. Završila je studij germanistike i fonetike u Zagrebu 80-ih godina, a nakon fakulteta boravila je na Fakultetu nove filologije u Tübingenu, smjer retorika, kao gost-docent.

Vodeća je hrvatska poslovna konzultantica. Direktorica je i vlasnica tvrtke Ciceron komunikacije, specijalizirane za treninge iz područja retorike, komunikacije te vođenja i upravljanja. Autorica je prvog hrvatskog priručnika za retoriku „Moć uvjeravanja“, bestselera koja je prodan u više od 8000 primjeraka.

Od 2012. certificirani je life i business coach. Dobitnica je nagrade GrandPRix  hrvatske udruge za odnose s javnošću za doprinos struci 2017. godine.

Među prvim je blogerima u Hrvatskoj –  već 11 godina piše blogove o komunikaciji pod nazivom „Retoričke priče“, u kojima analizira fenomenologiju govornog diskursa javnom govoru.

Roman „Drugi peron, četvrti kolosijek“ njezin je prvi iskorak u književnost, koji odražava njezinu potrebu za umjetničkim izrazom. U slobodno vrijeme bavi se glumom i glumačkim tehnikama.

Za sebe kaže da je po vokaciji vječna učiteljica i vječita učenica.

Živi i radi u Zagrebu i regiji.