Jan Bolić

(Rijeka 1995.) riječki je pisac koji boluje od progresivne bolesti spinalne mišićne atrofije tipa 2, zbog koje ne može pomaknuti gotovo nijedan dio tijela, no i dalje, brz obzira na progresiju bolesti, uspijeva pisati jednim prstom koji još uvijek može micati i s njime stvarati književna djela. Dosad je objavio tri knjige – zbirku poezije “Trenutci” (2016.), zbirku poezije i proznih zapisa „Može biti lijepo“ (2017.) i kriminalistički roman „Težina stvarnosti“ (2018.),  koji je 2019. objavljen i u drugom izdanju.

Aktivan je na društvenim mrežama gdje redovito objavljuje svoje pjesme, priče i citate te se rado druži sa svojim čitateljima, prijateljima i pratiteljima. Član je udruge osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije i član je udruge roditelja vitalno ugrožene djece „Kolibrić“. Jan se posvetio pisanju, a njegov je san uveseljavati i zabaviti ljude kroz knjige koje piše. Kako kaže, pisao bi i kad bi mogao pomaknuti samo jedan kapak jer ne može zamisliti život bez pisanja. Piše za Večernjakovu blogosferu i Blogbuster gdje objavljuje motivirajuće tekstove o životu i sreći, a na društvenim mrežama inspirira brojne čitatelje svojim afirmativnim citatima.

Jan voli izlaziti, družiti se, uživa u šetnjama, uživa u svemu. Čita knjige, posjećujem književne događaje, voli slušati glazbu i posjećuje koncerte, voli putovati, uglavnom voli se zabavljati.