Zagreb, 25. svibanj 2018

Naš strip crtač je svoju knjigu o tome kako se nosio s autizmom svog djeteta nazvao po poznatoj pjesmi Simona i Garfunkela, ali u Elvisovoj verziji

Ovo nije recept, ovo je moja priča – napomenuo je Dalibor Talajić, na predstavljanju svoje knjige »Most ponad burne rijeke« u prepunoj Booksi. Na predstavljanju knjige okupili su se brojni prijatelji Dalibora Talajića te zainteresirani roditelji koji su željeli uživo čuti Talajićeva iskustva u radu sa sinom kojem je dijagnosticiran poremećaj autističnog spektra. Predstavljanje koje je trajalo više od sata vodio je Vladimir Šagadin, a o knjizi je govorila i urednica Sandra Pocrnić Mlakar.

U svojoj knjizi »Most ponad burne rijeke« Dalibor Talajić opisao je opisao dramatične godine u kojima je u trci s vremenom tražio rješenje za razvojni poremećaj za koji se ispostavilo da spada među poremećaje autističnog spektra. Na dirljiv, ali ohrabrujući način, Talajić je na predstavljanju pričao kakvu je ulogu imala glazba u razvoju njegova dječaka te opisao vrlo strogu i zahtjevnu ABA metodu po kojoj radi.

– Ta djeca nemaju djetinjstvo, ali možda će imati budućnost – rekao je govoreći o svojim iskustvima i uspjesima u radu sa sinom koji danas ide u peti razred osnovne škole.

 

»Most ponad burne rijeke« jedna je od prvih knjiga kod nas u kojoj otac progovara o svojim iskustvima s poremećajem autističnog spektra svog djeteta. Predgovore za knjigu napisale su terapeutkinje Ane Dembitz, logoped i Danijela Helc, neuropsiholog.

Dalibor Talajić je crtač stripa koji gotovo ekskluzivno radi za Marvel i za njegovu knjigu mediji su pokazali veliko zanimanje.

Knjiga »Most ponad burne rijeke« objavljena je uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Zagreba. Bjelovarski čitatelji mogu je nabaviti u knjižari »Knjigica«.

Izvor: www.zvono.eu