5. listopad 2018.

Praktičan priručnik za poduzetnika-početnika, ali i koristan podsjetnik za iskusnog poduzetnika, knjiga Najjači si kad si svoj već je peta knjige iz pera poznate poduzetnice Kristine Ercegović.

Na ugodnom druženju u prostoru Hoću knjigu Megastorea, u petak 28. rujna održala se zagrebačka promocija nove knjige Kristine ErcegovićNajjači si kad si svoj. Knjiga koju mnogi opisuju kao transformator svijesti poduzetnika, praktičan priručnik za poduzetnika-početnika, ali i koristan podsjetnik za iskusnog poduzetnika, već je peta knjige iz pera poznate poduzetnice, s uspješnicama poput Sam svoj gazda te What’s your ROI on Joy.

Kristina Ercegović je serijska poduzetnica i poslovna savjetnica, koja je u 16 godina izgradila tri i prodala dvije svoje tvrtke, poznatija kao „spajalica“ i „dobra vila networkinga“, te žena koja stoji iza omiljenog druženja poduzetnika – Business Cafea. Osim autorice, promociji knjige su nazočili Sandra Pocrnić Mlakar, prof. psihologije, urednica knjige Najjači si kad si svoj te vlasnica tvrtke Beletra (izdavača knjige); Manuela Tašler, zamjenica glavnog urednika poslovnog tjednika Lider, posvećena temama iz područja trgovine i poduzetništva; Bruno Šimleša, sociolog, najtiražniji hrvatski autor knjiga o ljubavi i osobnom razvoju; Lea Brezar, direktorica tvrtke Dhar media i Superbrands Hrvatska, autorica sedam knjiga; te Tvrtko Gačić Vinkov, vlasnik OPG-a Tvrtko i direktor tvrtke Enzita, uz moderatoricu Andreu Šitum, urednicu portala Naturala.hr i magazina Naturala Life.

Za urednicu knjige Sandru Pocrnić Mlakar ta knjiga je „hitoidna“, jer se radi o višestruko primjenjivom i praktičnom priručniku koji će svim poduzetnicima biti vrlo vrijedna pomoć – Knjiga zadire u kritične točke poduzetništva i tu daje savjete koji se ne mogu naći na svakom koraku, a Kristina ima dovoljno iskustva i rada na sebi i vlastitom biznisu da dobro zna koje su to točke, na kojima poduzetnicima treba podrška – kazala je.

– Ne poznajem ni jednog poduzetnika ili poduzetnicu koji u svoj posao ulaže toliko strasti kao Kristina, i koja je svojom strašću sposobna zaraziti i druge. Sigurna sam da će jednog dana, kada svi oni koji su postali poduzetnici zato što ih je Kristina zarazila svojom strašću budu vlasnicima velikih i utjecajnih kompanija, Državni zavod za statistiku među faktore koji pridonose rastu BDP-a morati uvrstiti i Kristinu – izjavila je Manuela Tašler, te dodala kako je Kristina svojevrsni fenomen među hrvatskim poduzetnicima baš zato što je svoja.

Bruno Šimleša istaknuo je kako je riječ o knjizi koja se na hrvatskim prostorima rijetko susreće – Budući da ne promatra posao samo kroz čistu biznis stranu, nego govori o duhovnoj i ljudskoj strani biznisa, knjiga popunjava jednu jako veliku rupu u hrvatskom knjižarstvu. Govori ne samo kako da posao obavljamo, nego što nam sve taj posao može donijeti. Nadam se da će knjiga ohrabriti mnoge ne samo da uspješno rade, nego da uspješno rade ono što će ih istinski usrećiti, a ne samo materijalno obogatiti – rekao je najpoznatiji hrvatski stručnjak za ljubav.

Lea Brezar, direktorica Dhar medije, voljela bi da je takvu knjigu susrela kad je i sama kretala u poduzetničke vode jer se kroz knjigu provlači lekcija koju uvijek treba imati na umu. – Mi svi toliko puta pokušavamo nadmašiti sami sebe, nudimo „added value“ na 13. potenciju, i onda više na kraju ne znamo što nudimo. Zapravo se izgubimo, a istina je ono što Kristina poručuje – najjači si kad si svoj – kazala je Lea.

– Kristinina knjiga korisna je za one koji tek kreću u posao, ali i one koji se već dulje time bave da se podsjete što je poanta svega. I u takvom trenutku stigne knjiga koja daje smjernice kako da se ne izgubiš u svemu tome – izjavio je Tvrtko Gačić.

Za samu Kristinu, ideja o knjizi se kuhala već tri godine, sve dok nije pronašla svoje zašto i sve svoje savjete utisnula u knjigu Najjači si kad si svoj. – U knjizi je riječ o nekoliko ključnih stvari – prvo, svrha biznisa je rješavanje problema i dodavanje vrijednosti, a kao drugo, važan je doprinos, a ne borba za dokazivanje. A kad je riječ o sreći, ono što nas čini sretnim su upravo su smislen rad i dobri odnosi. Zato, da bi radi bio smislen, on treba svoje zašto, a za mene je to moj sin – kazala je Kristina Ercegović.

Prema riječima moderatorice Andree Šitum, ova knjiga predstavlja čistu esenciju Kristine Ercegović, i to se vidi na svakoj stranici. – Pročitati priručnik ‘Najjači si kad si svoj’ gotovo da je isto kao da dobijete ubrzani tečaj sa serijskom poduzetnicom Kristinom Ercegović jer knjiga je baš kao i ona – jasna, precizna, iskrena, šarmantna, inspirativna, lako detektira srž problema i donosi vam jednostavne korake uz koje ćete brzo moći riješiti neku problematičnu situaciju – istaknula je Andrea Šitum.

Knjigu možete pronaći u knjižarama Hoću knjigu diljem Hrvatske, u knjižarama Ljevak i Školska knjiga, a uskoro i na Tisak media. Možete je nabaviti i na web stranici autoricewww.kristinaercegovic.com.

Izvor: www.naturala.hr