Noviteti na top listi znak su interesa i povjerenja čitatelja

(1) Štakori su najtraženiji Beletrin roman već punih pola godine – od izlaska u svibnju. Riječki slučaj inspektora Johna Monroea potaknuo je zanimanje i za „Težinu stvarnosti“, roman u kojem je Jan Bolić publici predstavio Johna Monroea. U romanu ‘Štakori’ inspektor John Monroe iz New Yorka je stigao u kišnu Rijeku i dočekalo ga je ubojstvo djevojke, čije je tijelo pronađeno na lokalnoj cesti.

(2) Krimić o forenzičarki sa Srebrnjaka „Ubojstvo na Mrežnici“ također ne silazi s vrha top-liste od objavljivanja u svibnju. Forenzičarka Irma Steeg i inspektor Borna Herman istražuju ubojstvo u Dugoj Resi, Karlovcu i Zagrebu, na poznatim lokacijama. U istrazi Irma Steeg primjenjuje svoj neobičan talent za preciznu procjenu ljudi i prepoznavanje njihovih motiva.

(3) Otkako top-lista obuhvaća deset naslova, ‘Pitanje časti’ također je nezaobilazno. Lijepa Katarina ostaje trudna s lokalnim političarem i patrijarhalna obitelj predlaže fiktivni brak s njegovim bratom kako bi se izbjegao skandal. Junakinje Kate Mitchell samouvjerene su mlade žene koje poštuju tradiciju i obitelj, ali znaju i izboriti se za sebe. Kate Mitchell i u ovom romanu paralelno vodi još jednu ljubavnu priču o zrelim ljubavnim odnosima.

(4) Noviteti na top-listi znače da publika sa zanimanjem dočekuje nove naslove domaćih autora i da poseže za njima s povjerenjem. Humorističko-avanturistički roman o prijateljstvu i briškuli ‘Ako prođe prođe’ prvijenac je mlade karikaturistice Mihaela Erceg Mihe, koja vodi dnevnu rubriku iStorija u 24 sata. Mirjan i Filjo dva su splitska luzera koji se upliću u vrzino kolo nastojeći vratiti kartaški dug. Svako poglavlje počinje jednom životnom poukom iz te kartaške igre.

(5) Na podjednako zanimanje publike čim se pojavila u knjižarama naišla je i zbirka pripovijedaka ‘Obična žena’ autorice Hana Konsa, koja je na premijernoj je promociji u Splitu izazvala rasprave o odnosu muškaraca i žena. Sedam pripovijetki govori o sedam žena u sedam desetljeća – od dvadesetih do osamdesetih godina. Ženske sudbine u pripovijetkama Hane Konsa nisu ni tipične niti očekivane, već nepredvidive kao sam život. Autor ilustracije na naslovnici je Hrvoje Marko Peruzović.

Prema odjavama komisijske prodaje u knjižarama Školska knjiga, Hoću knjigu, V.B.Z. online bookshop & club, Knjižara Ljevak, Menart multimedijalna knjižara i ZUZI SHOP