(1) Jan Bolic među najtraženijim je piscima i u publicistici i u beletristici. Prvo mjesto beletrističkih naslova drže „Štakori“, kriminalistički roman koji je Jan smjestio u Rijeku. Inspektor John Monroe iz New Yorka je stigao u kišnu Rijeku i dočekalo ga je ubojstvo djevojke, čije je tijelo pronađeno na lokalnoj cesti. Roman je dosad predstavljen u Zagrebu, Rijeci, Slunju i Karlovcu te na riječkom festivalu Vrisak.

(2) „Ubojstvo na Mrežnici“ drugi je naslov na top-listi beletristike i prva knjiga Anđelke Kliment, autorice koja predstavlja novi literarni detektivski par – forenzičarku Irmu Steeg i inspektora Bornu Hermana. Radnja romana događa se u okolici Duge Rese i Karlovca te u Zagrebu, u centru i na Srebrnjaku, gdje Irma Steeg stanuje, što je zaintrigiralo Zagrepčane.

(3) U ljubavnom romanu „Moja savršena nevolja“ Nataša Turkalj rasplamsava maštu i ispunjava želje. Šarmantni Splićanin zaintrigira mladu nasljednicu roditeljskog poslovnog carstva. Erotska privlačnost je obostrana, no jedan krivi korak dovoljan je da izazove nepovjerenje… Prvijenac Nataše Turkalj pridobija publiku otkako je izašao u siječnju.

(4) Razdvajanje top lista beletristike i publicistike otvorilo je više prostora za tražene naslove koji se ne probijaju do vrha. Jedan od njih je i „Pitanje časti“, najnoviji roman kraljice ljubića Kate Mitchell o djevojci koja ostaje trudna u vezi s ambicioznim političarem. Kako bi izbjegla skandal, obitelj predlaže fiktivni brak…

(5) Zbirka priča „Bake u avionima“ autorice Branka Erdelji donosi devet priča čiji je zajednički nazivnik odnos roditelja s odraslom djecom koja žive u inozemstvu. Sredina u kojoj se treba iznova snaći izazov je i za mlade koji su iselili u inozemstvo, kao i za njihove roditelje, koji žele zadržati bliskost s unucima. Naslovnicu je ilustrirala Helena Klakočar, dok dizajn potpisuje Irina Steiger iz Dhar medije.

 

Prema odjavama u knjižarama Školska knjiga, Hoću knjigu, V.B.Z. online bookshop & club, Knjižara Ljevak, Menart multimedijalna knjižara, ZUZI SHOP, Sareni Ducan