1. „Štakori“ su nepobjedivi – drugi krimić Jana Bolića ne samo da je čvrsto zasjeo na prvo mjesto top-liste, već se svaki mjesec, od objavljivanja u svibnju, prodaje u sve više primjeraka. Jan Bolić na svojim promocijama redovito zahvaljuje policajcima i policajkama koji su mu svojim savjetima pomogli oslikati mračnu sliku lučkoga grada u kojem caruju makroi, dileri i korumpirani policajci kojima je sve dopušteno.

2. Na drugom mjestu top liste još je jedan fenomen neobičan za domaću literarnu scenu – objavljivanje četvrte knjige Puta boginje „Terra Magica“ povećalo je zanimanje za prve tri knjige Puta boginje. I dok je u srpnju „Terra Magica“ tek bila najavljena, a distribucija je tek počela, publika je požurila u knjižare po ostale tri knjige Puta boginje. Najtraženija je prva, „Buđenje boginje“, objavljena 2016. godine, koja se našla na drugom mjestu, ispred mnogih novih naslova.

3. Na trećem mjestu top liste je „Ubojstvo na Mrežnici“, šarmantni cosy krimić, prvijenac umirovljene profesorice engleskog jezika Anđelke Kliment. Glavna junakinja je iskusna forenzičarka Irma Steeg koja, nakon uspješne karijere u britanskoj policiji, živi na Srebrnjaku, a kondiciju održava šetnjama po Lašćini, dok se bavi otkrivanjem ubojica i njihovih motiva.

4. Još jedan naslov Puta boginje – „Div i Diva“ na četvrtom je mjestu top-liste najtraženijih Beletrinih naslova u knjižarama. „Div i Diva“ prva je knjiga Puta boginje na kojoj se, uz ženski lik, pojavljuje i muška figura, a oboje simboliziraju muški i ženski princip čije se moći sinergijom umnožavaju.

5. Pitanje časti, četrnaesti roman Kate Mitchell prvi put je na top-listi Najtraženijih. Neki od mogućih razloga su – ljeto i povećana potražnja za ljubavnim romanima, popularnost Kate Mitchell u Hrvatskoj među publikom u knjižnicama i recentni uspjesi Kate Mitchell u Srbiji, nakon drugog romana hrvatske kraljice ljubića u prijevodu na srpski – „Oteta ljepota“.

Među ostalim Beletrinim naslovima najtraženijima u srpnju su „Prodajni mindset“, poslovni priručnik Vedrana Sorića koji se čita i u ljetnim mjesecima; „Moć žene“ – drugi ljubavni roman nove hit autorice ljubavnih romana Nataše Turkalj i „Ritam boginje“, druga knjiga Puta boginje Daniele Uzelac koja je gotovo rasprodana i tek poneka knjižara ima još koji zaostali primjerak. U knjizi „Ritam boginje“ je i članak Velik, jedan je od najčitanijih postova s bloga Put boginje Daniele Uzelac.

* Prema rezultatima prodaje u knjižarama Školska knjiga, Hoću knjigu, VBZ, Ljevak, Menart, Šareni dućan, Zuzi shop i Tvoja knjiga.