Biznis, ženska samosvijest i životne vrijednosti

Prodajni rezultati na Interliberu nisu obuhvaćeni ovom top-listom, tako da su ‘Treptaji’, koji su stigli u knjižare tek krajem studenog ostali izvan konkurencije, iako su najprodavanija Beletrina knjiga na najvećem sajmu knjiga. No, ‘Treptaji’ su zasigurno potaknuli prodaju prve knjige Dalibora Talajića ‘Most ponad burne rijeke’, koja se povremeno pojavljuje na top-listi još od izlaska 2018. godine i učvršćuje svoj status evergreena, kao knjiga o očinstvu kakve su kod nas rijetke. No, što se u studenom dogodilo s priručnicima može se objasniti samo intenzivnim poslovnim aktivnostima zbog kojih je poslovni priručnik ‘Prodajni mindset’ opet izbio na vrh top-liste najtraženijih natprosječnom prodajom u tri velika knjižarska lanca.

1) ‘Prodajni mindset’ knjiga je u okviru multimedijskog projekta koji obuhvaća istoimeni podcast i konferenciju čiji je pokretački duh Vedran Sorić, prodajni menadžer koji si je izabrao misiju – prodaju pretvoriti u profesiju koja afirmira pozitivno mišljenje i nudi rješenja. Knjiga je interaktivna i aktualna s QR na kojima su objašnjenja, fusnote i reference koje se redovito ažuriraju.

(2) Put boginje je put oslobađanja ženske samosvijesti, od osvještavanja potrebe za buđenjem preko svijesti o drugome, djeci i okolišu. U četvrtoj knjizi Puta boginje Terra Magica tumače se tragovi drevne visoke kulture koji se nalaze na cijelom Balkanu, a Balkan u knjizi nije politički prostor, već metafizički, poput mističnog kraljevstva Shambale.

(3) Prva knjiga Puta boginje – Buđenje boginje tek sada, šest godina nakon izlaska, ostvaruje status hita zbog objavljivanja četvrte Terra Magica. U prvoj knjizi upoznajemo babušku i boginju – jedna je žrtva okolnosti, druga kreira svoju stvarnost, a dijeli ih samo jedna misao. Daniela Uzelac počela je pisati Put boginje na blogu i društvenim mrežama 2013. godine.

(4) Jan Bolić svojom je ispovjednom prozom ‘Život koji želiš živjeti’ pokazao kako svojom mudrošću i životnom filozofijom može potaknuti i nadahnuti druge da žive živote koje žele živjeti. U knjizi je Jan objasnio svoj odnos prema bolesti i svoje motive za pisanje i javno djelovanje. Janova knjiga bila je hit koji je postao evergreen jer je među najtraženijima od objavljivanja u prosincu 2020.

(5) Dalibor Talajić jedan je od najtraženijih Beletrinih autora ove jeseni, jer su ga nakon objavljivanja knjige ‘Treptaji’ knjižnice zasule pozivima za gostovanje. ‘Treptaji’ su vrlo traženi u knjižarama, ali na top-listi za studeni još se nisu pojavili jer su u knjižare stigli krajem mjeseca.