Boginja, Jan Bolić i prodaja najavljuju proljetni procvat

U knjigama su sva rješenja koja vam trebaju – to je jedan od slogana Beletre koji se najviše odnosi na priručnike. Dok beletristika razvija imaginaciju i bavi se osjećajima, priručnici donose informacije i pokazuju nove smjerove. U veljači prodaja priručnika najavljuje proljetne energije – traži se inspiracija Daniele Uzelac i Jana Bolića, domišljatost Dalibora Talajića i prodajne upute Zvonimira Pavleka i Vedrana Sorića.

1. Daniela Uzelac: Put boginje 1 Buđenje boginje

Put boginje 1 – Buđenje boginje opet je najtraženiji publicistički naslov. Nakon četiri objavljene knjige, od kojih je najnovija iz ove godine, najtraženija je prva knjiga serijala, objavljena 2016. godine. Buđenje boginje donosi postove objavljivane od 2013. godine, kojima je Daniela Uzelac osvojila publiku u Hrvatskoj i regiji. Ostvaruje se prognoza autorice, prema kojoj će prva Boginja uvijek biti najtraženija jer njome se osvaja nova publika, dok ostale knjige serijala razvijaju ideju boginje i produbljuju uvide

2. Dalibor Talajić: Treptaji …ili dnevnik dvaju odrastanja

„Treptaji … ili dnevnih dvaju odrastanja“ Dalibora Talajića, nastavak „Mosta ponad burne rijeke“, na drugom je mjestu najtraženijih. Dok se „Most ponad burne rijeke“ bavio dječakom kojemu se postavlja dijagnoza autističnog spektra i traži odgovarajuća terapija, „Treptaji“ prate odrastanje dvoje djece – dječaka koji upisuje osnovnu školu i mlađe djevojčice.  „Treptaji“ su dnevnik roditelja koji razvija dva različita odgojna pristupa za dvoje različite djece, uvijek istom ljubavlju koja svakim danom postaje sve veća.

3. Jan Bolić: Život koji želiš živjeti

Jan Bolić na obje je top liste, i beletrističkoj i publicističkoj. Janov priručnik „Život koji želiš živjeti“ objavljen je krajem 2020. godine, dok je lockdown još trajao, a promocije u Zagrebu i u Rijeci održane su u svibnju i lipnju, na otvorenom. „Život koji želiš živjeti“ donosi Janove motivirajuće tekstove i pjesme koje su mnogim čitateljima postale izvor ohrabrenja i podrške za odnos prema životnim nedaćama. Od početka epidemije, Jan je uspješno izbjegavao koronu, a zarazio se nakon dočeka Nove godine 2023. i jedno vrijeme proveo u bolnici, a do danas se uspješno oporavio.

4. Zvonimir Pavlek: Aktivna prodaja

Priručnik za prodajne menadžere koji žele učiti od najboljih među ostalim donosi alate strateškog osvajanja tržišta, odnos prema potrošaču u prodavaonicama i trgovačkim lancima i komunikaciju s klijentima u bankarskoj djelatnosti. Aktivna prodaja” peta je knjiga dr. sc. Zvonimira Pavleka, koji je karijeru jednog od najuspješnijih menadžera u jugoističnoj Europi nastavio kao predavač u visokim poslovnim školama i savjetnik velikih gospodarskih sustava.

 

5. Vedran Sorić: Prodajni mindset

„Prodajni mindset“ koji ne silazi s top-liste ni u prosincu ni u siječnju podsjeća da poslovna scena ne odmara i da se izborom literature priprema za poslovnu 2023. Prodaja kao rješenje nova je paradigma prodaje koju proklamira i Vedran Sorić. Knjiga „Prodajni mindset“ dio je multimedijskog projekta koji čine istoimeni podcast  i konferencija koja postaje obavezno mjesto susreta mladih, prodornih poslovnih ljudi iz regije. Za 2023. godinu autor Vedran Sorić priprema drugo izdanje i prijevod na engleski.