1. Veliku su borbu vodili „Štakori“ i „Terra Magica“ u kolovozu – i „Terra“ je pobijedila! Četvrta knjiga Puta boginje izazvala je veliko zanimanje i još više proširila publiku serijala Daniele Uzelac. „Sjeme predivne budućnosti koje krije misteriozna prapovijest“ publika je dočekala s odobravanjem i novitet je zasjeo na prvo mjesto čim se pojavio.

2. „Štakori“ se i dalje čvrsto drže pri vrhu Beletrine top-liste – nakon tri mjeseca na prvom mjestu spustili su se na drugo. Podzemlje Rijeke, droga i prostitucija, uz ponižavajući odnos prema ženama, Jan Bolić opisao je hrabro i uvjerljivo, a za savjete zahvaljuje policijskim službenicima.

3. Na trećem je mjestu još jedan naslov Jana Bolića – priručnik „Život koji želiš živjeti“, kojom je Jan skrenuo na sebe pozornost javnosti i okupio širu publiku koja mu je zahvalna za ohrabrenje i poruke mudrosti koje velikodušno širi oko sebe. Jedan od dokaza Janove karizme i aktualno je snimanje dokumentarca “Životi Jana Bolića”.

4. Na četvrtom je mjestu još jedan krimić – „Ubojstvo na Mrežnici“ Anđelke Kliment, cosy crime u kojem upoznajemo forenzičarku Irmu Steeg koja živi na Srebrnjaku u Zagrebu i inspektora Bornu Hermana. Novi detektivski par obećaje još nastavaka. „Ubojstvo na Mrežnici“ prvi je roman 73-godišnje autorice.

5. Ljeto je bilo i vrijeme pripreme za jesensku, radnu sezonu, zato s top-liste ne silazi ni „Prodajni mindset“ Vedrana Sorića, priručnik nastao na temelju dvadesetogodišnjeg iskustva u prodaji. Vedran Soric u priručniku afirmira prodaju kao profesiju i navodi što razlikuje uspješne prodavače od svih ostalih.

Među najtraženijim Beletrinim naslovima u kolovozu bili su i „Put boginje 1 – Buđenje boginje“ i „Put boginje 3 – Div i diva“ koji se i dalje mogu naći u knjižarama te priručnici „Kako preživjeti u suvremenoj džungli“ Sandra Kraljevića i „Osnivači, nasljednici, menadžeri” Borisa Vukića. * Prema rezultatima prodaje u knjižarama Školska knjiga, Hoću knjigu, V.B.Z. online bookshop & club, Knjižara Ljevak, Menart multimedijalna knjižara, Šareni Dućan, ZUZI SHOP i Knjižara Tvoja knjiga Trešnjevka.