Naslov je paradoks, nema svitanja u zalasku, ali ipak najbolje opisuje sadržaj romana – izjavila je Nataša Turkalj predstavljajući svoj treći roman u knjižari Hoću knjigu Megastore. Kao i prethodna dva, i treći roman je erotska romantična drama sa sretnim završetkom, a zajedničko s ranijim romanima je trauma zbog koje glavna junakinja prekida s dotadašnjim načinom života i dominantan muški lik koji je vodi u budućnost i, kao što glasi podnaslov romana, daruje joj nasmijana jutra. Nakon romana „Moja savršena nevolja“ i „Moć žene“ Nataša Turkalj vodi svoje junakinje u nove avanture – ovaj put bavi se modnom industrijom jer je glavna junakinja modna kreatorica koja doživi silovanje nakon revije na kojoj je trijumfirala. „Javila mi se čitateljica koja kaže da sam u romanu opisala njezin život“, napomenula je Nataša Turkalj, „to su traume o kojima moramo razgovarati jer je vrlo teško ponovo steći povjerenje u ljude nakon traume kao što je silovanje.“

Predstavljanje romana „U zalasku svitanje“ moderirala je Sanja Tatalović koju je zanimalo jesu li muškarci publika ljubavnih romana. Autorica Nataša Turkalj napomenula je kako bi muškarci trebali čitati ljubavne romane jer u njima je dinamika razgovora i emocija romantičnog odnosa. Uz to, kroz ljubavne romane  muškarci mogu bolje upoznati žene i njihov način razmišljanja.

Ksenija Hundrić čitajući dijelove iz romana napomenula je kako je njoj najupečatljiviji odlomak u kojem par šuti jer se o ljubavi može govoriti i šutnjom. Ksenija Hundrić jedna je od čitateljica koja je među prvima pročitala novi roman Nataše Turkalj i komentirala scenu silovanja koja je jedna od ključnih scena u romanu i zato je trebala biti šokantna i uvjerljiva.

Urednica Sandra Pocrnić Mlakar odgovorila je na pitanje o evoluiranju ljubavnih romana koji također prate modu. Prije petnaest godina, primjerice, kod nas se nisu prevodili ljubavni romani u kojima se spominjao kondom, a danas su ipak češći romani u kojima je kondom dio intimnog bon tona i nitko ne smatra da kondom narušava spontanost ljubavne igre, kao što se nekada govorilo. „Ljubavni roman može biti i edukativan jer ono što čitamo u romanima sutra ulazi u praksu budući da su u literaturi naše želje, nadanja i strahovanja“, rekla je Sandra Pocrnić Mlakar.

Nataša Turkalj ima veliku podršku publike, koja na svakoj promociji cvijećem i čestitkama pokazuje koliko joj znače njezini romantični romani. Tako je i ovaj put na predstavljanju trećeg romana Nataša Turkalj bila okružena razdraganim čitateljicama, koje su se željele fotku sa svojom najdražom autoricom.