24. srpanj 2021.

U atriju starog grada održana je promocija romana Zorana Lisjaka “Izbrisani”, promociju je moderirala Lea Novaković a uz autora Zorana Lisjaka nazočila je i vlasnica izdavačke kuće Beletra, Sandra Pocrnić Mlakar.

Zoran Lisjak uspješan je poduzetnik koji u slobodno vrijeme piše, a „Izbrisani“ je njegov treći roman. U Domovinskom ratu branio je Dubrovnik pod zapovjedništvom generala Nojka Marinovića.

Objavljivao je kratke priče i pjesme u Varaždinskom zborniku te u zbornicima grada Preloga i u Mariji Bistrici. Objavio je roman „Dva svijeta” (2012.) te zbirku pjesama „Boje duše” (2013.). Triler sa svjetskom zavjerom u maniri Dana Browna „Savršeni ustroj“ objavio je 2017 godine, a priprema i nastavak.

Beletru koja je izdala roman Izbrisani vodi Sandra Pocrnić Mlakar, prof. psihologije, urednica u izdavaštvu i novinarka.

Roman „Izbrisani“ uredio je književni kritičar Božidar Alajbegović i bio je to zadnji roman koji je Alajbegović potpisao kao urednik.

Umirovljeni veteran Domovinskog rata, potresen samoubojstvom prijatelja i suborca te razočaran nepravdama i bogaćenjem pojedinaca o kojima izvještavaju mediji, planira s jedanaest vjernih ljudi vojnu opsadu i miniranje napuštenog vojnog objekta, uz ucjenu vladajućima. Traži istrage ratnog profiterstva i suđenja zbog tajnih računa u inozemstvu. Sa svojim zahtjevima javlja se vladajućima i daje im rok za pokretanje traženih mjera – ako u roku 72 sata ne dobije jamstva da kreću istrage, aktivira eksploziv u vojarni i time će počiniti kolektivno samoubojstvo.

Program su glazbeno obogatili Nikola Grabar na klaviru i Gabrijala Hrženjak prekrasnog glasa.

Izvor:  www.mnovine.hr