Novi romani Milene Benini i sve šira publika Puta boginje 

Spekulativna fikcija u Hrvatskoj ima široku čitateljsku publiku i jaka autorska imena zahvaljujući i konvencijama znanstvene fantastike u SFeraKon (Zagreb), RiKon (Rijeka), IstraKon (Pazin), FantaSTiKon (Split) među kojima su neki od najstarijih u Europi. Jedna od vodećih figura hrvatske sf scene bila je Milena Benini, spisateljica i prevoditeljica koja nas je prerano napustila, a dala je ime i festivalu Dvotočka. U pripremi za objavljivanje je nekoliko novih romana Milene Benini, a o njima su govorili Marko Fančović i Davorin Horak iz nakladničke kuće Hangar7.

Sonja Smolec i Vlatka Planina također su, kao i Milena Benini, dobitnice Artefakta, nagrade koju dodjeljuje SFeraKon. Vlatka Planina dosad je objavila dva romana za mlade i jednu trilogiju, a nakon toga vratila se pjesmama. Na Dvotočki je najavila svoj novi roman koji je u pripremi. Sonja Smolec vodi književni web časopis Kvaka i u bibliografiji ima dvadesetak naslova, među kojima su romani za mlade i odrasle te poezija. Na Dvotočki je predstavila svoju trilogiju Predskazivač i planove za sljedeću godinu. Romane Vlatke Planine i Sonje Smolec objavljuje splitska Naklada Bošković.

Fantasy je moj teren – tim je riječima Daniela Uzelac prihvatila poziv na Dvotočku, budući da nije mogla stići u subotu, na dan priručnika, stigla je u nedjelju, a jedini slobodan termin bio je u programu fantasyja. Daniela Uzelac je u razgovoru sa Sanjom Tatalović predstavila multimedijski projekt „Put boginje“ koji obuhvaća četiri knjige, objavljivane od 2016. do danas, te blog i društvene mreže. Daniela Uzelac i dalje piše nove postove i širi krug svojih čitateljica koje zanima autentična ženstvenost, nježnost, sloboda, individualnost i zaštitnički odnos prema prirodi kao sile na koje svijet treba početi računati.